Wat staat er allemaal in de keuken van een restaurant?

Om een restaurant goed ingericht en uitgerust te krijgen is veel apparatuur nodig. Het kan veel tijd en geld kosten om een goed functionerende keuken te bouwen. Het is belangrijk om niet te beknibbelen als het gaat om het ontwikkelen van een op maat gemaakt plan voor uw bedrijf. Gebruik de informatie in dit artikel als leidraad.

Productiemateriaal

Ongeacht het type restaurant dat u opent, zult u productieapparatuur nodig hebben. De specifieke behoeften aan apparatuur van uw restaurant zullen verschillen met de behoeften van andere restaurants. De meeste etablissementen die warme maaltijden serveren, zullen een serveer- en bereidingskeuken moeten inrichten. Als u een pand koopt of huurt dat al een keuken heeft, kan het zijn dat deze al veel van de apparatuur heeft die u nodig gaat hebben. U kunt de uitrusting aanpassen om aan uw behoeften te voldoen en andere onderdelen toevoegen.

De voorbereidingskeuken

Het uitrusten van uw voorbereidingskeuken vereist een aanzienlijke hoeveelheid apparatuur. De meeste zaken hebben een mixer, een snijmachine, spoelbakken, een weegschaal, bakplaten, gasfornuis, een vleesmolen, een blender, een gewone oven, een convectieoven, een friteuse, een vleeskuip, een stoomoven zonder druk, een stoomketel en een koelkast en een vriezer in hun voorbereidingskeuken.

De serveerkeuken

Het servicegebied van de keuken, ook wel serveerkeuken genoemd, is typisch waar de laatste hand wordt gelegd aan de borden. Hier worden simpele bijgerechten zoals salades, soepen, sandwiches en dergelijke bereid. Een keukenhulp of de serveerder is over het algemeen verantwoordelijk voor de voedselbereiding in de serveerkeuken. Een compleet ingerichte serveerkeuken moet bestaan uit een preparatietafel, een broodrooster, warmtelampen, een magnetron, een grill en een broodjestafel. U kunt ook uw drankcentrale in of bij uw keuken plaatsen. U hebt dan een koffiezetapparaat, een ijsmachine, biertap, drankrek, een frisdrankinstallatie, een ijskast en een waterstation nodig.

Vaatwasapparatuur

Een vaatwasmachine is waarschijnlijk de beste manier om uw vaatwas-behoeften aan te pakken. Daarnaast moet er ruimte gemaakt worden voor een landingsplaats, afwastafel, afvalbakken en drie-compartiment spoelbak.

Opslagmateriaal

Het grootste en duurste apparaat in uw ontvangst- en opslagruimte is uw inloop koelkast en vriezer. Vaak is er uitbreiding nodig van de koelfaciliteiten. Kijk daarvoor eens naar een RVS horeca koelkast bij Horecawebstore. Dit zal een van uw belangrijkste ruimtes vormen. Uw voedsel moet verantwoord geconserveerd worden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *